Docente (53) thuis dood aangetroffen; met geweld vermoord

Binnenland
vrijdag, 21 april 2023 om 11:32
lint
Gisteren is het levenloze lichaam van een 53-jarige vrouw aangetroffen in haar huis aan de Granaat in Middelburg. De politie heeft bekendgemaakt dat het slachtoffer vermoord is, maar hoe zij om het leven is gebracht is nog onduidelijk.
De vrouw was werkzaam als docente op het Scalda in Middelburg, zo meldt de directeur van de school, Arold Versluijs. Na de ontdekking van het lichaam zijn de directe collega's van de vrouw bij elkaar gekomen. "We zijn ontzettend verslagen, geschrokken en verdrietig", aldus Versluijs. Na de meivakantie zal er een herdenkingsmoment voor de docente worden georganiseerd. Omroep Zeeland schrijft dat de school nu vooral inzet op het zo goed mogelijk begeleiden van de leerlingen en collega's.
De politie werd woensdagmiddag ingeschakeld nadat de vrouw niet op haar werk was verschenen. Agenten zijn daarop naar haar woning gegaan en troffen daar het levenloze lichaam aan. Omdat direct al rekening werd gehouden met een misdrijf, is er meteen een grootschalig onderzoeksteam op de zaak gezet.
De politiewoordvoerder, Alwin Don, laat weten dat "de omstandigheden niet pluis" waren in het huis. Het onderzoek is nog volop bezig en de politie onderzoekt de woning en bevraagt mensen in de buurt. Het gebied rondom het huis is voorlopig deels afgezet om het onderzoek rustig te kunnen uitvoeren zonder dat er sporen zoekraken of beschadigd worden.
De gemeente Middelburg organiseert morgenavond een inloopbijeenkomst voor omwonenden en betrokkenen. Deze bijeenkomst zal plaatsvinden in de kantine van voetbalvereniging FC Dauwendaele vanaf 19.30 uur.