Familieleden nemen vol verdriet afscheid van Rob de Nijs (80)

Entertainment
vrijdag, 21 april 2023 om 12:35
denijs
Het nieuws dat Rob de Nijs gisteravond met behoorlijke spoed werd opgenomen in het ziekenhuis en last had van ademhalingsproblemen, heeft veel mensen doen laten schrikken. De tachtigjarige zanger is een bekend icoon in de Nederlandse muziekwereld en heeft vele generaties weten te raken met zijn nummers. Het gaat al een tijd niet goed met de Nijs.
Zijn bandlid en manager Frank Janssen heeft bevestigd dat er grote zorgen zijn, maar de familie heeft nog niet veel informatie gegeven over de toestand van de zanger.
Rob de Nijs werd opgehaald nadat hij onwel was geworden voor de televisie in zijn woning in Bennekom. Zijn vrouw Jet heeft mond-op mondbeademing bij Rob toegepast totdat de hulpdiensten arriveerden.
Het is onduidelijk wat er precies is gebeurd en wat de oorzaak is van zijn ademhalingsproblemen. Wel weten we dat hij ’s avonds iets opknapte en bij kennis was, maar dat zijn toestand later weer achteruitging. De familie van De Nijs is gevraagd om naar het ziekenhuis te komen en de zanger is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Hoewel Rob de Nijs een zeer succesvolle carrière heeft gehad, heeft hij ook te maken gehad met de ziekte van Parkinson. Zijn toestand gaat steeds harder achteruit en vorig jaar gaf hij zijn afscheidsconcert in de Ziggo Dome.