Queen Elizabeth spreekt het Britse volk toe: "We will meet again"

Queen Elizabeth spreekt het Britse volk toe: "We will meet again"

Afgelopen zondagavond heeft de Britse koningin Elizabeth het Britse volk toegesproken tijdens een tv-toespraak die op nationale televisie te zien was. Daar sprak zij over de coronacrisis.

Een deel van dezelfde speech werd al eerder uitgezonden. De 93-jarige koningin Elizabeth stak het volk een hart onder de riem en zei dat de Britten hier erg sterk in staan. Net zo sterk als voorgaande generaties. Ook sprak zij haar bewondering uit voor zorgpersoneel en andere werkenden die het land draaiende weten te houden.

De speech was ook op radio en sociale media te volgen. De speech was gericht aan het gehele Britse volk en andere landen binnen het Britse Gemenebest.

Lees verder onder de video

De toespraak van de koningin werd op een goede manier ontvangen. Zowel bij het volk als bij de Britse media. Zij ontving veel lovende woorden als het gaat om haar hoopgevende alsook persoonlijke speech. Zo zegt de BBC: "Ambitieuze woorden om gerust te stellen en te inspireren." Ook Sky heeft niets dan goede woorden te zeggen over haar toespraak en noemt het een "zeer meeslepende en persoonlijke boodschap." Zo sprak koningin Elizabeth: "We will be with our friends again; we will be with our families again. We will meet again."

Het komt niet vaak voor dat de Queen het volk toespreekt door middel van een videoboodschap. Inde 68 jaar dat zij regeert is het slechts vier keer eerder voorgekomen. Eerder gebeurde dat tijdens de Golfoorlog (1991), bij het overlijden van prinses Diana (1997) en Elizabeth's moeder (2002), en tijdens haar diamanten jubileum (2012).

Beeld: Schermafbeelding speech koningin Elizabeth

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties