Spookrijder dood na ongeluk op snelweg

Binnenland
maandag, 29 april 2024 om 1:14
politie rotterdam
Een fataal ongeval vond zaterdagmiddag plaats op de A59 nabij Nuland, toen een spookrijder een ernstige aanrijding veroorzaakte. Dit tragische voorval leidde tot de dood van de spookrijder en verwondingen bij twee andere personen.
Het incident vond plaats kort na half twee 's middags toen de politie alarm sloeg over een voertuig dat tegen de verkeersrichting in reed op de A59 tussen Den Bosch en Oss. De confrontatie met een tegemoetkomende auto was onvermijdelijk en resulteerde in een heftige botsing.
Hulpdiensten kwamen snel ter plaatse, maar ondanks hun inspanningen overleefde de spookrijder de klap niet. De inzittenden van de andere auto werden met diverse verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. Hun toestand is op dit moment nog onbekend.
De A59 was enkele uren afgesloten voor alle verkeer, wat leidde tot significante vertragingen en een lange file. De politie heeft omleidingen ingesteld via de A2 en A15 om het verkeer zoveel mogelijk te ontlasten. Forensisch specialisten onderzoeken de plaats van het ongeval om de precieze toedracht te achterhalen.
Dit incident werpt opnieuw licht op de gevaren van spookrijden, een fenomeen dat helaas vaker voorkomt op de Nederlandse wegen. De politie benadrukt het belang van alertheid en het melden van dergelijk gevaarlijk gedrag om toekomstige tragedies te voorkomen.