Als je een paarse vlindersticker ziet in de buurt van een pasgeboren baby, is dit wat het te betekenen heeft

Binnenland
zaterdag, 27 april 2024 om 19:44
skye high
Millie en Louis ontdekten dat ze zwanger waren van een tweeling en ze waren absoluut dolblij. In Millie's familie waren tweelingen vrij gebruikelijk en het was opwindend voor deze twee individuen om nog twee baby's in de wereld te brengen.
Hoewel ze enthousiast waren over het nieuws, vertelden dokters hen toen dat hun ongeboren kinderen leden aan anencefalie, een aandoening die ervoor zorgt dat een deel van de hersenen onderontwikkeld is. De meeste baby's met deze aandoening halen de geboorte niet of leven niet lang na de geboorte.
Het gebeurde dat Millie en Lewis een van de tweelingmeisjes, Skye, verloren kort nadat de noodzakelijke keizersnede plaatsvond. Ze waren er kapot van, maar ze verzamelden zich rond hun overlevende en gezonde dochter, Callie.
Dat is wanneer een moeder in de neonatale intensive care unit (NICU) iets zei waardoor Millie in tranen uitbarstte.
Je hebt geluk dat je geen tweeling hebt
Millie rende huilend de kamer uit. Ze had er alles voor gegeven om al haar baby's te hebben.
Ze wisten dat er een manier moest zijn om dit soort onbedoeld commentaar te voorkomen bij ouders nadat ze een van de baby's verliezen tijdens een meerlinggeboorte. Dat is wanneer de paarse vlinder ontstond.
Geen van de andere ouders wist wat er was gebeurd of iets over Skye. "De opmerking was volkomen onschuldig en meer uit humor... Ze wisten niet dat ik op een gegeven moment twee had. Maar de opmerking maakte me bijna kapot. Ik rende huilend de kamer uit en zij hadden geen idee waarom. Ik had niet het hart om hen te vertellen wat er was gebeurd. Een simpele sticker zou die hele situatie hebben voorkomen."
Zowel Millie als Louis zijn waakzaam over het vergroten van het bewustzijn voor deze zaak, bekend als het "Skye High Foundation". De paarse vlinders zijn nu te zien in NICU-eenheden over de hele wereld.
Ze weten dat het onmogelijk is om Skye terug te brengen, maar ze vinden troost in het feit dat ze andere ouders helpen die hetzelfde doormaken. Het maakt alle inspanning de moeite waard.
"Uiteindelijk zal ik nooit in staat zijn om te voorkomen dat dit gebeurt, maar hoe meer steungroepen we kunnen opzetten en dingen op hun plaats kunnen zetten zoals de stickers, hoe beter het zal zijn. Het is het moeilijkste wat iemand moet doormaken."