Prins Harry jarenlang verslaafd aan drank en drugs: "Mijn leven was een hel"

Prins Harry jarenlang verslaafd aan drank en drugs: "Mijn leven was een hel"

In een nieuwe uitgebrachte documentaire praat Harry uitgebreid en openhartig over zijn verleden. Dat het lange tijd absoluut niet goed met hem ging en dat hij regelmatig naar de fles of naar drugs greep om er mee om te gaan.

In de documentaire The Me You Can’t See die vandaag werd gepubliceerd is Harry openhartig over zijn leven als Royal en zijn mentale problemen die daarbij kwamen kijken. De documentaire is gemaakt om mensen meer te laten spreken over mentale problemen en ziektes. Harry zegt daar niet onbekend mee te zijn. De periode tussen zijn 28e en 32e levensjaar noemt hij dan ook een ‘regelrechte nachtmerrie’ waarin hij voortdurend last had van paniekaanvallen als gevolg van de tragische dood van zijn moeder, prinses Diana.

Over zijn drank- en drugsgebruik is Harry ook erg open en onthullend. “Ik was bereid om te drinken, ik was bereid om drugs te gebruiken, ik was bereid om dingen te doen waardoor ik minder zou voelen”, vertel Harry over die periode. “Ik dronk waarschijnlijk de hoeveelheid voor een week op een vrijdag- of zaterdagavond. En ik dronk niet omdat ik ervan genoot, maar omdat ik iets probeerde te maskeren.”

In andere interview liet hij al blijken niet op hulp te kunnen rekenen van het paleis, wederom herhaalde hij dit in zijn nieuwste documentaire. Hij voelde zich niet gehoord toen hij rondliep met mentale problemen. Ook zijn vrouw Meghan kon volgens hem niet op hulp rekenen: “Iedere vraag, verzoek, waarschuwing, wat dan ook werd beantwoord met volledige stilte.” Volgens hem gaven familieleden een ander advies: “Speel het spel gewoon mee, dan wordt je leven makkelijker. Maar ik heb heel veel van mijn moeder in me. Ik voel me een buitenstaander van het systeem, maar ik zit er nog steeds in vast.”

Mensen reageren verdeeld over Harry zijn openhartigheid. Veel fans van het Britse koningshuis zien het als een lompe aanval op het koningshuis en vinden het bovendien ongehoord dat hij zijn familie zo aanvalt. Maar hij kan ook rekeningen op steun. Zelfs prins Joachim, de jongere broer van de Deense kroonprins Frederik, leeft met hem mee. “Ik heb veel respect voor prins Harry”, vertelt Joachim in het tijdschrift point de Vue. “Hij is ontzettend moedig. Hij heeft het aangedurfd om zijn hart te volgen en hij is de enige die weet wat er daadwerkelijk in zijn hoofd omgaat.”

Bron: Beaumonde | Beeld: Videostill Telegraph

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer