Prins Charles verlaat quarantaine en is in goede gezondheid

Prins Charles verlaat quarantaine en is in goede gezondheid

Nadat er vorige week een besmetting van het coronavirus bij prins Charles werd geconstateerd, hoeft hij niet langer meer in afzondering te zitten.

Maandagavond liet het Britse Clarence House weten dat de 71-jarige prins uit zijn zelfverkozen isolatie komt. Dit na een consultatie van zijn arts.

In het Verenigd Koninkrijk is het de regel dat mensen die met corona besmet zijn zichzelf zeven dagen moeten afzonderen. En wie geen symptomen heeft, moet dat veertien dagen doen. De echtgenote Camilla is eerder getest, maar zij heeft het virus niet. Zij zondert zich, volgens de regels van de overheid, nog wel af.

Momenteel verblijft de prins in Schotland, waar hij op zijn residentie Birkhall in zelfisolatie zat. Daar zal hij voorlopig ook blijven werken, zo liet hij al eerder weten.

Het is onduidelijk hoe de prins het coronavirus heeft opgelopen. Volgens Clarence House is het ook onmogelijk om na te kunnen gaan hoe de Britse troonopvolger ziek is geworden. Een mogelijk scenario is dat prins Albert II van Monaco, die besmet is met het coronavirus, Charles heeft besmet. Beide prinsen waren deze maand bij een bijeenkomst van WaiterAid in Londen. Ze waren daarbij in dezelfde ruimte en schudde handen met elkaar.

Beeld: Dan Marsh | CC BY-SA 2.0| Flickr

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer