Koninklijk gezin weer in Nederland

Royalty
maandag, 31 augustus 2020 om 10:40
shutterstock image 22
Ze zijn weer op Nederlandse bodem, het koninklijk gezin. Ze vierden gezellig vakantie op het Griekse eiland Milos. Nu is de tijd voor de prinsessen weer aangebroken om naar school te gaan (vanaf vandaag).
Willem-Alexander, Máxima en hun dochters waren vanaf 17 juli in de Griekse zon te vinden. Gisteren kwamen ze pas weer thuis, toen werd het regeringstoestel ingezet om het gezin op te halen uit de Griekse hoofdstad, Athene.
Het was niet een volledig rustige vakantie, de inmiddels bekende foto van de koning en koningin zorgde tussendoor nog voor wat ophef. Er werd onderling niet voldoende afstand gehouden en een aantal mensen waren van mening dat de koning en koningin daarmee niet bepaald het goede voorbeeld gaven. Het koninklijk echtpaar bracht vervolgens een verklaring naar buiten waarin ze lieten weten dat het inderdaad niet zo handig was. Daarmee was de zaak afgedaan.
Willem-Alexander had voor de zomer aangegeven erg te hopen op het kunnen oppakken van zijn ‘normale’ agenda, na de zomer. Inmiddels is echter wel duidelijk dat in verband met corona ook in Nederland gewoon nog afstand gehouden moet worden. En dat de werkbezoeken die hij en Máxima (zullen gaan) afleggen, niet altijd groot worden aangekondigd, om te voorkomen dat er groepen mensen ontstaan die een glimp willen opvangen van de royals.
Beeld: Koninklijk Huis / RVD