Deze bijzondere klus ligt op de koning te wachten

Deze bijzondere klus ligt op de koning te wachten

De vakantie van de koning komt volgende week na zes weken tot een einde, en dan moet hij weer aan de slag. De Rijksvoorlichtingsdienst kondigde alvast zijn eerstvolgende openbare klus aan: op 4 september wordt hij verwacht bij het nieuwe radar- en trainingsgebouw Polaris van Luchtverkeersleiding Nederland op Schiphol-Oost.

Voor de koning is dit een mooie klus aangezien hij zelf als piloot voor de KLM actief is. Zo kan hij nu zelf bij de opening een kijkje nemen bij de torensimulator en kennis maken met verschillende onderdelen van de training van luchtverkeersleiders. Zelf heeft hij ook regelmatig met luchtverkeersleiders van doen, daarom zal het voor hem ook interessant zijn om met betrokkenen te praten over de ontwikkelingen op het werkgebied.

In Polaris wordt het nieuwe luchtverkeersleidingssysteem iCAS opgebouwd, en daar zijn ook de opleidingen en trainingen van luchtverkeersleiders voor zowel de burger- als de militaire luchtvaart gehuisvest. Met de torensimulator kan een 3D en 360 graden projectie worden gemaakt vanuit alle verkeersstorens in Nederland.

Beeld: Koninklijk Huis | RVD

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties