Britse krant creëert onnodige rel rondom Meghan

Britse krant creëert onnodige rel rondom Meghan

De pers in het Verenigd Koninkrijk staat er om bekend redelijk berucht te zijn als het gaat om verspreiden van roddelnieuws. Geruchten over de inmiddels vertrokken Meghan doen nog steeds druk de ronde, terwijl er eigenlijk momenteel niet zoveel nieuws te vermelden is. Ook dat is deze keer het geval terwijl er toch nieuws rond gaat.

Zoals inmiddels bekend is hebben Harry en Meghan inmiddels een fikse stap terug gedaan als zijnde royals. Eveneens leidde het er toe dat hun merknaam Sussex Royal moesten leveren. Het paar vertrok naar de Verenigde Staten, waar ook Meghan vandaan komt.

Momenteel loopt er in het Verenigd Koninkrijk nog een rechtszaak die gaat over een brief die Meghan aan haar vader schreef. Die stuurde ze hem rond de tijd dat ze gingen trouwen. Deze brief is deels overgenomen en gepubliceerd door de Britse kranten, wat nogal gevoelig ligt. Onlangs werden in verband met diezelfde zaak sms’jes tussen haar Meghan en Harry en haar vader openbaar gemaakt.

Het onderwerp waardoor Meghan nu in de belangstelling staat is ook weer in een onnodig relletje getransformeerd. De Daily Mail schrijft dat wanneer Meghan jarig is, in augustus, 'de kerkklokken wéér niet voor haar zullen luiden'. Waarmee eigenlijk geïnsinueerd wordt dat dit te maken heeft met de schandalen rond haar persoon en het vertrek uit de koninklijke familie.

Hier blijkt helemaal niets van te kloppen, de klokken werden immers al nooit voor haar geluid op haar verjaardag. Ook niet toen ze nog in het Verenigd Koninkrijk woonde en uitmaakte van de koninklijke familie. Het luiden van de klokken gebeurt namelijk alleen maar voor koningin Elizabeth, haar man Philip en hun kinderen en aanhang. Verder klinken dus de klokken op de verjaardag van prins William, Kate en hun kinderen. Ooit werden hiervoor regels vastgelegd en die worden netjes opgevolgd.

Het is niet precies duidelijk waarom de krant nu een rel probeerde te starten. Het zorgt voor wisselende reacties op sociale media, en het doet de Britse koninklijke familie uiteraard ook weinig goeds.

Beeld: Shutterstock

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties