Twitter account van Geert Wilders gehackt

Twitter account van Geert Wilders gehackt

Rond middernacht is het account van PVV-politicus Geert Wilders gehackt. Het account werd vrijwel direct op verschillende manieren aangepast. Zo werd de profielfoto ingesteld naar een racistische karikatuur, en de tweets die geplaatst waren controversieel van aard. De coverfoto betreft een Marokkaanse vlag.

Geert Wilders blijkt niet het enige slachtoffer van de hack, afgelopen nacht werden vele accounts van beroemdheden, miljardairs, politici en andere prominenten gehackt. Het lijkt hier om een grootschalige opzet te gaan. Op de accounts van de gehackte personen werd dikwijls een Bitcoin link geplaatst. Met bijgaande tekst dat het geld dat naar het Bitcoin adres gestuurd zou worden, verdubbeld teruggestuurd zou worden naar de afzender. Bij nadere inspectie van de bitcoin adressen komt naar voren dat de hackers op deze manier miljoenen naar binnen hebben weten te harken.

Bij het account van Wilders leek het doel vooral om ophef te veroorzaken en andere politieke leuzen rond te strooien, die lijnrecht tegenover het politieke spectrum van de PVV staan. Of het hier om eenmansactie gaat of dat het verband houdt met de grootschalige hack is onduidelijk. De daders lijken gebruikt te hebben gemaakt van de datalek om zo toegang te verschaffen.

Verschillende Twitter accounts wisten contact te leggen met de hacker(s), die bevestigde(n) dat het gaat om een persoon of meerdere Nederlandse personen van Marokkaanse komaf. Over de verdere motieven is op dit moment niets duidelijk.

Twitter bevestigt de hack en zegt eraan te werken. Veel accounts zijn alweer hersteld. Hoe de hack is ontstaan is echter niet bekend. Enkel dat er een lek ontstond in de database. Waardoor hackers vrij spel kregen om toegang tot verschillende accounts te verschaffen.

Twitter account van Geert Wilders gehackt

De hack was zodanig groot van aard dat Twitter het sociale media platform zelfs stil wist te leggen door vele functies te beperken.

Beeld: Twitter account Geert Wilders (gehackte versie)

Lees meer over:
Geert Wilders

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties