Politie arresteert Duitse prins na gevecht en brengt hem naar psychiater

Politie arresteert Duitse prins na gevecht en brengt hem naar psychiater

De Duitse prins Ernst August Von Hannover is in het noorden van Oostenrijk na aan gevecht met politieagenten uit zijn landhuis gehaald, om vervolgens naar de psychiater gebracht te worden voor een onderzoek. De politie en prins geven verklaringen die lijnrecht tegenover elkaar staan, wat er zich heeft afgespeeld in de nacht van woensdag op donderdag, berichtten Oostenrijkse media.

De Duitse prins is het 66-jarige hoofd van de adellijke en bekende familie Von Hanover, en achterkleinkind van de laatste keizer. Hij belde het alarmnummer. Volgens de politie zei Von Hannover dat hij in een greppel lag en met de dood werd bedreigd. Toen de politie ter plaatse arriveerde vonden ze de prins niet. Ze troffen hem vervolgens binnen in zijn landhuis aan.

Toen de politie het huis betrad kwam het tot een handgemeen. De prins zou de agenten bedreigd hebben met een groot mes, en vervolgens geslagen hebben. De politie zegt dat het hen lukte om hem vervolgens te ontwapenen, waarna ze hem 'voor zijn eigen veiligheid', naar een psychiatrische kliniek brachten. Omdat zij vermoedden dat er iets niet helemaal in orde was.

De prins heeft de kliniek inmiddels weer verlaten. Justitie overweegt momenteel de prins te vervolgen onder meer wegens mishandeling van een van de agenten die ter plaatse was.

De prins spreekt alle gebeurtenissen tegen en zegt dat hij zich erg slecht voelde vanwege zijn suikerziekte, en dat dit de aanleiding was voor het bellen van het alarmnummer. Hij zegt dat de agenten die aan de deur kwamen op hem de indruk maakten dat ze gedronken hadden, en hem zonder reden aanvielen, zo staat te lezen in zijn verklaring.

De Duitse prins trouwde twintig jaar geleden met de Monegaskische prinses Caroline. Hij is enigszins berucht om zijn agressieve uitbarstingen en beledigingen. Zo wist hij al eerder eens in opspraak te raken. Onder meer vanwege het wildplassen op een Wereldtentoonstelling en eerder had hij een familieruzie over een kolossaal slot bij Hannover.

De prins is al eens veroordeeld, onder andere voor het bewusteloos slaan van een journalist en wegens mishandeling van een Duitse hoteleigenaar in Kenia.

Beeld: Wikimedia Commons

Lees meer over:
prins politie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Dit is de nieuwe vriend van Welmoed Sijtsma (33)

Welmoed Sijtsma deelt geweldig liefdesnieuws. De 33-jarige presentatrice heeft weer een relatie. Ze heeft RTL Boulevard beves...

Hond vindt plastic zak in de vuilnisbak en draagt deze mee naar huis. Eigenaars zijn geschokt als ze zien wat erin zit

Een hond genaamd pui genoot van een van zijn wandelingen die hij zelf maakte door de straten vang Bangkok, blaffend naar vree...

Zien: Dit is de 22 jaar oudere partner van Hélène Hendriks

De geruchtenmolen over Hélène Hendriks en haar mysterieuze partner heeft draait op volle toeren. Ondanks dat Hélène geruchten...

Overleden vrouw gevonden in het water

Het lichaam van een dode vrouw is maandagochtend aangetroffen in Standdaarbuiten. Het lichaam werd gevonden in het water bij...

Voorbijganger doet schokkende ontdekking: ziet overleden persoon in auto

Een voorbijganger trof maandagochtend een dode aan in een auto in Lith. De auto was geparkeerd op de Wiegersmastraat. Forensi...

Lees meer