Peiling wijst uit: ruim 80 procent wil aftreden Rutte

Peiling wijst uit: ruim 80 procent wil aftreden Rutte

Hij was onlangs veel op negatieve wijze in de media, onze premier Mark Rutte. Nu blijkt het ene na het andere akkefietje hem geen goed gedaan te hebben. Uit een peiling dat op eigen initiatief werd gehouden door Trendnieuws zegt 80% van de deelnemers Rutte te willen zien aftreden.

De vraag aan de lezers was als volgt: “Heb jij minder vertrouwen in Rutte gekregen na zijn ’vergeten’ Omtzigt-gesprek?” Tijdens de laatste update die de site naar buiten bracht hebben 904 mensen gereageerd op de poll waarbij ruim 80 procent (82.3%) vindt dat Rutte moet aftreden. Voor 14 procent (14,49%) is het vertrouwen in Rutte hetzelfde gebleven en voor 3 procent (3.21%) is het vertrouwen in Rutte meer geworden.

De poll is doorlopend, dus je kunt nog steeds meedoen. De live-uitslagen bekijk je hier.

De poll was een reactie op de eerder gehouden stemming die werd gepubliceerd op de site van Hart van Nederland waarbij bijna 1400 mensen werd gevraagd of Rutte moet aftreden of niet. Daar reageerden de respondenten wat milder: 62 procent vond dat hij dat moest doen en 30 procent vond van niet. Het panel bestaat uit 35.000 leden.

Beeld: Flickr | CC BY-NC 2.0

Lees meer over:
Mark Rutte peiling

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties