Bijzondere onthulling: door dit nummer leerde Máxima Nederlands

Bijzondere onthulling: door dit nummer leerde Máxima Nederlands

Koningin Máxima was gisteren weer op bijzondere wijze op televisie te zien. Tijdens een interview met Nikkie de Jager die dit jaar het Songfestival presenteert. De Jager maakt ook video’s voor het Youtubekanaal van Eurovision. In haar programma Looklab ontvangt ze daar alle inzendingen voor een interview over hun liedje, optreden en looks. Gisteren had zij de grote eer om de koningin te mogen ontvangen in haar studio.

Samen voerden de twee een openhartig gesprek over het belang van muziek. Máxima geeft aan dat ze veel baat heeft gehad bij het luisteren naar Nederlandse muziek toen ze de taal moest leren. Zo is ze helemaal weg van het nummer ’15 miljoen mensen’ van Fluitsma & Van Tijn. Dat heeft haar voornamelijk geholpen bij het leren van de Nederlandse taal. Inmiddels zijn het meer dan 17 miljoen mensen, maar iedereen kent het nummer nog goed. “Het lied zegt heel veel over de Nederlandse cultuur”, vertelt Máxima aan Nikkie. In Nederlandstalige nummers worden woorden vaak herhaald, dit helpt volgens de koningin goed bij het leren van de taal.

Waar luister onze koningin verder nog meer naar? Dat ligt er aan hoe zij zich voelt, zo vertelt ze. “Als ik een beetje opgevrolijkt moet worden, luister ik graag salsa of tango.” De muzieksmaak van Máxima is erg breed want ze luistert ook graag naar pop en rock uit de jaren 80 wanneer ze terug wil denken aan de goede oude tijd.

Het hele interview is hieronder te bekijken:

Beeld: Videostill Eurovision

Lees meer over:
koningin maxima

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties