Horror-wesp duikt op in Europa

Horror-wesp duikt op in Europa

Het is technisch gezien geen wesp, maar een hoornaar. Een reuzenhoornaar om precies te zijn. En dit insectensoort zou eigenlijk alleen nog maar in Azië voor moeten komen, maar dat is inmiddels niet meer het geval.

Kijk nog maar even goed naar de foto, want er is een reële kans dat deze soort binnenkort ook in Nederland te vinden is. En dit moordzuchtige horror insect is nogal uit de kluiten gewassen.

Een volwassen exemplaar is ongeveer net zo groot als een aansteker, en zit vol met gif. Bij meerdere steken is het mogelijk dat het dodelijk kan zijn voor mensen. In Japan overlijden jaarlijks ongeveer vijftig mensen door de steken. Van nature komt hij uitsluitend in Azië voor, maar wetenschappers maken zich grote zorgen dat het beest zich inmiddels ook in Amerika heeft gevestigd.

In de afgelopen weken werd deze reuzenhoornaar verschillende keren in de Verenigde Staten aangetroffen. Mocht dit kloppen dan is het slechts een kwestie van tijd dat we dit gevreesde insectensoort ook in Nederland aan zullen treffen. Hoogste tijd om de electrische vliegenmepper een standje hoger te zetten dus.

Beeld: T-Mizo | CC BY 2.0 | Flickr.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties