Grote problemen bij Air France-KLM: nieuwe miljardensteun sowieso nodig

Grote problemen bij Air France-KLM: nieuwe miljardensteun sowieso nodig

Het duizelingwekkende verlies van 7 miljard euro voor Air France-KLM is nog niet het einde van de misère voor het luchtvaartbedrijf. En dus zullen de Nederlandse en Franse staat opnieuw te hulp moeten schieten. Er werd gehoopt dat er vanochtend al groen licht zou zijn voor extra steun, maar die hoop bleek ijdel.

Zowel Frankrijk als de Nederland willen de luchtvaartmaatschappij te hulp schieten. Op welke manier dat precies moet gebeuren is nog onduidelijk, maar goedkoop zal het zeker niet worden om Air France-KLM nog langer in de lucht te houden.

En omdat het draait om staatssteun zal er eerst nog toestemming moeten komen uit Brussel. Eurocommissaris Margrethe Vestager (Mededinging) moet goedkeuring geven voor het nieuwe hulpplan. Overheden mogen niet zomaar bedrijven helpen omdat er dan sprake is van oneerlijke concurrentie.

Lees verder bij de bron: https://www.rtlnieuws.nl/economie/bedrijven/artikel/5215449/air-france-klm-nieuwe-noodsteun-overheid-hoekstra-miljarden

LEES OOK: Prins Pieter Christiaan van Vollenhoven zet zijn villa te koop. Zie binnenfoto’s

Beeld: Unsplash

Lees meer over:
coronacrisis steun KLM overheid

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties