Goud stijgt naar recordhoogte

Goud stijgt naar recordhoogte

De goudprijs is momenteel naar een recordhoogte gestegen, en staat sinds vanochtend op de 1930 dollar per troy ounce. De uitbraak van het coronavirus heeft gezorgd voor een hoge stijging van de prijs. Specialisten verwachten dat de prijs nog wel eens naar de 2.000 zou kunnen stijgen.

De goudprijs daalde in maart en sinds het COVID-19 virus onder ons is, zit de prijs behoorlijk in de lift. Een van de belangrijkste redenen is dat de centrale banken hun monetair beleid verruimd hebben. Ze verhoogden opkoopprogramma's, verlaagden rentes naar nul.

Staatsobligaties in Europa hebben een negatieve rente, die heeft de goudprijs niet. En de dollar staat al een paar weken enorm onder druk. Dit stimuleert beleggers om in goud te gaan zitten. Maar je ziet ook particulieren die zich zorgen maken over de economie, en wat goud kopen om wat achter de hand te hebben.

Beeld: Pixabay

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties