Kooi met parkieten gedumpt in het bos

Kooi met parkieten gedumpt in het bos

Het begon als een vrolijk getjilp in de woonkamer, maar al snel bevonden twee parkieten zich te midden van andere vogels in een bos in Harderwijk. Dit trieste lot was hen toebedeeld toen ze samen met hun kooi werden achtergelaten langs de Leuvenumseweg.

Bij de Dierenambulance NW-Veluwe worden ze dagelijks geconfronteerd met diverse noodsituaties, maar het is gelukkig zeldzaam dat huisvogels op zo'n wrede manier worden achtergelaten. De parkieten werden op een vrijdag ontdekt op de parkeerplaats de Koesteeg.

"De dader leek bewust te hebben gekozen voor deze locatie, omdat het een populaire plek is voor wandelaars", vertelt Petra de Jong van de Dierenambulance. En inderdaad, de vogels werden al snel gevonden. Gelukkig maar, want hoewel er vogelzaad in hun kooi zat, ontbrak het hen aan water.

Bel ons! Petra de Jong noemt deze situatie volstrekt onacceptabel. "Niet alleen breng je de dieren zelf in gevaar, maar je belast ook degenen die verantwoordelijk zijn voor hun opvang met onnodige problemen. Het kan zijn dat je om welke reden dan ook niet langer voor je huisdieren kunt zorgen, maar dit is nooit de juiste manier om met het probleem om te gaan. Bel ons alsjeblieft; we zullen altijd een oplossing vinden."

Ze doet een dringende oproep aan iedereen die iets gezien heeft op vrijdag 2 juni om contact op te nemen. Momenteel worden de parkieten opgevangen bij Dierencentrum De Ark, dat eveneens gevestigd is aan de Leuvenumseweg.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer