Heldhaftige herdershond vecht tegen 11 coyotes om zijn kudde schapen en baasje te redden

Heldhaftige herdershond vecht tegen 11 coyotes om zijn kudde schapen en baasje te redden

Honden zijn intelligente en beschermende dieren. Dit geldt vooral voor herdershonden, die de belangrijke taak hebben om over hun kudde te waken en ze te beschermen.

Onlangs deed een heldhaftige herdershond uit de Grote Pyreneeën zijn uiterste best om de schapen te redden door een groep van 11 wilde coyotes te verslaan.

Volgens 11Alive verscheen op 3 november een roedel coyotes in een huis in Decatur, Georgia, jagend op de schapen van de eigenaar. Eigenaar John Wierwille zei dat hij erin slaagde ze weg te jagen, maar de coyotes keerden later die avond terug.

Gelukkig was zijn 20 maanden oude Pyreneese herdershond, Casper, er en klaar om de kudde te verdedigen tegen de coyotes.

Nadat de coyotes de bullpen waren binnengegaan, verdedigde Casper zich fel. De dieren vochten 30 minuten en Casper doodde naar verluidt 8 coyotes. Maar de hond liep ook zijn eigen verwondingen op, allemaal om de schapen te beschermen.

Heldhaftige herdershond vecht tegen 11 coyotes om zijn kudde schapen en baasje te redden

De overgebleven coyotes vluchtten en Casper zette de achtervolging in, waardoor de eigenaar vreesde dat de hond was omgekomen in de strijd. Maar na een zoektocht vond John zijn hond levend maar ernstig gewond.

"Hij zag eruit als de dood, ik bedoel, hij zag er verschrikkelijk uit", vertelde John aan 11Alive. "Hij kwam thuis en hij keek me aan en zei 'baas, stop met kijken naar hoe slecht ik eruit zie, zorg voor me'."

Casper liep ernstig rug- en nekletsel op en verloor ook zijn staart. Aanvankelijk wisten dierenartsen en familie niet zeker of Casper het zou redden, aangezien hij in "zeer, zeer slechte toestand" werd aangetroffen.

Maar ondanks alle kansen die hij kreeg, herstelde Casper zich langzaam maar zeker.

"Hij mag van geluk spreken dat hij nog leeft", zegt Dr. Susan Brosman van het LifeLine Animal Project. "Hij ziet er nu geweldig uit, hij is in een goed humeur", voegt Maisie Hale, supervisor van de kliniek, toe. " Ik hou ervan. Hij is zo'n goede jongen. »

Heldhaftige herdershond vecht tegen 11 coyotes om zijn kudde schapen en baasje te redden

Online fondsenwerving zou de kosten van Casper's medische rekeningen hebben gedekt, die naar verluidt rond de 15.000 of 20.000 Euro zouden liggen. Casper heeft nog een paar maanden om te herstellen, maar voorlopig is hij opgewekt en wordt hij beschouwd als een held.

"Hij is een held, dat is zeker," zei Dr. Brosman.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties