Politie doet schokkende ontdekking: 7 lichamen gevonden in zoektocht naar 2 meisjes

Buitenland
woensdag, 03 mei 2023 om 00:06
schermafbeelding 2023 05 03 om 012025
De politie heeft in de Amerikaanse staat Oklahoma zeven lichamen gevonden tijdens een grootschalige zoekactie naar twee tieners die werden vermist.
Tijdens een persconferentie heeft Sheriff Eddy Rice aangekondigd dat de lichamen zijn ontdekt in de buurt van Henryetta. Een van de slachtoffers is geïdentificeerd als de 39-jarige Jesse McFadden, die een veroordeelde zedendelinquent was. De politie was oorspronkelijk op zoek naar twee vermiste tienermeisjes, namelijk de 16-jarige Brittany Brewer en de 14-jarige Ivy Webster.
Bij de zoekactie hebben de speurders een afschuwelijke ontdekking gedaan: maar liefst zeven lichamen werden gevonden. Henryetta, een stad met 6.000 inwoners, ligt op ongeveer 145 kilometer ten oosten van Oklahoma City. De politie vermoedt dat de lichamen ook die van de twee vermiste meisjes kunnen zijn, maar wacht nog op bevestiging.
De veroordeelde zedendelinquent moest dezelfde dag voor de rechtbank verschijnen toen de 7 lichamen werd gevonden, zo schrijft ABC7
Verder zijn er geen details meegedeeld over de identiteit van de andere lichamen. De zoekactie is stopgezet.
De grimmige ontdekking in Oklahoma zorgt in de VS voor een snel oplopend tempo aan massamoorden en zou het aantal mensen dat bij massamoorden is gedood in 2023 tot boven de 100 kunnen brengen.
Een advies over vermiste bedreigde personen dat eerder maandag werd uitgegeven, zei dat Webster en Brewer naar verluidt waren gezien op reis met McFadden, die op de zedendelinquentielijst van de staat Oklahoma stond. Uit gevangenisgegevens van het Oklahoma Department of Corrections blijkt dat McFadden in 2003 werd veroordeeld voor verkrachting met voorbedachten rade en in oktober 2020 werd vrijgelaten.
Uit rechtbankverslagen blijkt dat McFadden maandag voor de rechtbank zou verschijnen voor de start van een juryproces op beschuldiging van aanzetten tot seksueel gedrag met een minderjarige en het bezit van kinderpornografie.
Beeld: Oklahoma City Police Department