Hardloopband lanceert vrouw (22) door raam, komt vervolgens te overlijden

Buitenland
woensdag, 26 juni 2024 om 14:54
37b09860 33aa 11ef 8e3e 1236a626609e
PONTIANAK – Een 22-jarige vrouw is om het leven gekomen na een noodlottig ongeval op een loopband in een sportschool in Pontianak, Indonesië.
Het incident gebeurde toen de vrouw struikelde tijdens het hardlopen op de loopband. Door de snelheid van het apparaat werd ze met kracht achteruit geslingerd en door een raam gelanceerd. Ondanks een poging om zich aan het kozijn vast te houden, viel ze drie verdiepingen naar beneden.
Beveiligingscamera's van de sportschool legden het tragische voorval vast. De beelden tonen hoe de vrouw even stopte om haar gezicht af te vegen met een handdoek, waarna ze haar evenwicht verloor en viel.
Hulpdiensten brachten het slachtoffer met spoed naar het ziekenhuis, maar haar verwondingen waren te ernstig. De autopsie wees uit dat ze zware kneuzingen en snijwonden aan haar hoofd had opgelopen.
Het slachtoffer was samen met vrienden naar de sportschool gekomen en besloot als eerste de loopband te gebruiken. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar mogelijke nalatigheid van de sportschool. Uit het onderzoek bleek dat het raam slechts 90 centimeter breed was en de afstand tussen het open raam en de loopband slechts 60 centimeter bedroeg, wat de situatie bijzonder gevaarlijk maakte.
Antonius Trias Kuncurojati, hoofd van de lokale politie, verklaarde: "Het is daar wel erg makkelijk om van de loopband af te vallen en dan naar buiten." Bovendien bleek het glas van de ramen flinterdun te zijn, terwijl op zulke hoogtes dikker glas vereist is uit veiligheidsoverwegingen. Hoewel er waarschuwingsstickers waren aangebracht dat de ramen gesloten moesten blijven, was de sticker op de bewuste plek niet leesbaar en was er met stift iets op het glas geschreven.
Personal trainers houden normaal toezicht op de sporters, maar ten tijde van het ongeval was de verantwoordelijke trainer met pauze. De politie onderzoekt of dit nalatigheid was en welke maatregelen de sportschool kan nemen om dergelijke ongelukken in de toekomst te voorkomen.
De sportschool werd voor drie dagen gesloten.