Andrew Tate en zijn broer worden geconfronteerd met een Britse rechtszaak wegens belastingontduiking

Buitenland
maandag, 08 juli 2024 om 17:54
andrew tate 2021 on james english uploaded by james tamim
Andrew Tate, de social media-influencer en voormalig kickbokser, en zijn broer Tristan Tate worden er van beschuldigd belastingen op de inkomsten uit zijn online bedrijven te hebben ontdoken. De civiele zaak is de meest recente, maar zeker niet de meest ernstige, waarmee de gebroeders Tate worden geconfronteerd.
Een Britse rechtbank heeft maandag een civiele fraudezaak behandeld waarin werd beweerd dat de controversiële online ‘influencer’ Andrew Tate en zijn broer Tristan, samen met een vrouwelijke medeplichtige die alleen werd geïdentificeerd als J., ‘serieuze belastingontduikers’ waren.

Waar gaat de rechtszaak over?

De politie van Devon en Cornwall in het zuidwesten van Engeland heeft de zaak aanhangig gemaakt, waarbij ze beweren dat de broers en zussen in geen enkel land belasting hebben betaald over de inkomsten van ongeveer 21 miljoen pond (ongeveer € 25 miljoen of $ 27 miljoen) uit hun online bedrijven tussen 2014 en 2022.
De Britste politie verwijst naar een video die Tate online had geplaatst waarin hij zei: "Toen ik in Engeland woonde, weigerde ik belasting te betalen." Zij vertelden de rechtbank dat hij in de video zei dat zijn strategie was: "negeren, negeren, negeren, want uiteindelijk verdwijnen ze."
De broers hadden een groot aantal bankrekeningen in Groot-Brittannië – waarvan er inmiddels zeven zijn bevroren.

Ernstigere zaak van zedenmisdrijven in Roemenië

De zaak in Londen begon slechts een paar dagen nadat een Roemeense rechtbank de reisbeperkingen voor Tate had versoepeld, waardoor hij opnieuw zonder beperkingen binnen de Europese Unie mag reizen, terwijl hij wacht op zijn proces wegens aanklacht wegens mensenhandel.
Tate werd in 2023 aangeklaagd wegens mensenhandel, verkrachting en het vormen van een criminele bende om vrouwen seksueel uit te buiten. De gebroeders Tate ontkennen deze beschuldigingen.
Een Roemeense rechtbank oordeelde in april dat dit proces kon beginnen, maar de Tates gingen in beroep en een hernieuwd besluit is nog in behandeling.