Vader gooit zijn kleine kinderen (2 & 5) van vijf hoog uit het raam en springt daarna zelf ook

Buitenland
maandag, 08 juli 2024 om 19:29
sirene
PARIJS - In een verschrikkelijke gebeurtenis in de Franse hoofdstad heeft een vader zijn twee jonge kinderen uit het raam van een appartement gegooid, na een hevige familieruzie. Vervolgens sprong hij zelf naar beneden van de vijfde verdieping. De incident vond plaats eergisteravond rond 20.30 uur, meldt de krant Le Parisien.
De situatie escaleerde snel na een geval van huiselijk geweld in het appartement. In een vlaag van woede besloot de vader zijn kinderen, van twee en vijf jaar oud, uit het raam te werpen. Getuigen verklaarden dat de man ook probeerde de moeder uit het raam te gooien voordat hij zelf naar beneden sprong.
De kinderen overleefden de val wonder boven wonder en werden met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Het jongste kind, een tweejarige, liep een gebroken bekken op, terwijl het vijfjarige kind een gebroken pols had. De vader overleefde de val echter niet.
De moeder, die hevig geëmotioneerd was, werd ter plaatse behandeld voor een shock. Ze bevond zich in een extreem verwarde toestand toen de hulpdiensten arriveerden. Het snelle optreden van de hulpdiensten was cruciaal voor de overleving van de kinderen.
De autoriteiten zijn een onderzoek gestart naar de toedracht van het incident. Er wordt gekeken naar de omstandigheden die hebben geleid tot de gewelddadige escalatie binnen het gezin.