Peter Gillis reageert op berichten over dat zijn zoon Mark zou sterven

Showbizz
maandag, 08 juli 2024 om 15:08
peter
Mark Gillis, zoon van vakantieparkondernemer Peter Gillis, bevindt zich in kritieke toestand op de intensive care. De familie heeft via een persbericht laten weten dat Mark ernstig ziek is door een zware longontsteking.
"In de nacht van vrijdag 28 juni op zaterdag 29 juni werd Mark plotseling ernstig ziek en moest in kritieke toestand naar de Spoedeisende Hulp worden gebracht," aldus de familie. Na zijn aankomst op de SEH besloten de artsen om hem in een kunstmatige coma te brengen om hem beter te kunnen beademen en zijn lichaam de kans te geven te herstellen van de infectie.
Peter Gillis beschreef de situatie als kritiek: "Mark vecht voor zijn leven." Het medisch team houdt hem in coma om zijn lichaam te laten rusten en de antibiotica hun werk te laten doen. De toestand van Mark verslechterde echter verder, waardoor de artsen genoodzaakt waren om deze stap te nemen.
Op sociale media en diverse websites circuleren ondertussen onjuiste berichten over Marks gezondheidstoestand. Er zijn valse claims dat Mark elk moment kan overlijden en dat de artsen hem niet meer uit de coma kunnen halen. Deze berichten zijn niet waar, zoals bevestigd door de familie en via navraag door het kanaal Reality.FBI.
De familie Gillis vraagt om respect en privacy in deze moeilijke tijd. "Het verspreiden van valse informatie is zeer pijnlijk voor ons," verklaarde Peter. Hij zal later met een update komen over de situatie van zijn zoon.
Het is nog niet duidelijk of Peter juridische stappen zal ondernemen tegen de websites die onjuiste informatie hebben verspreid, maar de impact op de familie is groot. "Dit raakt ons diep, vooral omdat het om onze dierbare gaat," voegde hij eraan toe.