VIDEO: Verkeersregelaars gaan met elkaar op de vuist

Binnenland
donderdag, 28 september 2023 om 8:47
schermafbeelding 2023 09 28 om 084805
UTRECHT - Na de spannende overwinning van de Oranje Leeuwinnen tegen Engeland, waarbij ze een overtuigende 2-1 zege behaalden, speelde zich afgelopen weekend in Utrecht een bizar tafereel af. Terwijl de fans nog aan het nagenieten waren van de wedstrijd, brak er buiten het stadion plotseling een onverwachte confrontatie uit tussen een groep verkeersregelaars, herkenbaar aan hun opvallende fluorescerende kleding.
Normaal gesproken hebben verkeersregelaars een cruciale rol bij grote evenementen zoals voetbalwedstrijden. Ze dragen zorg voor de veiligheid van bezoekers, coördineren verkeersstromen en zorgen voor een soepele verkeersafwikkeling rondom het stadion. Deze professionals worden getraind om kalm en beheerst te blijven, zelfs onder hoge druk. Het is dan ook zeer ongebruikelijk en verrassend om hen op deze manier met elkaar te zien botsen.
De exacte reden voor dit opstootje blijft vooralsnog in nevelen gehuld. Sommige omstanders suggereren dat er mogelijk sprake was van een persoonlijk geschil, terwijl anderen denken dat de stress van het verkeersmanagement tijdens zo'n grootschalig evenement zijn tol eiste. Wat de aanleiding ook mag zijn, het was zeker een opmerkelijk schouwspel. De zonsondergangsweerspiegeling op hun fluorescerende hesjes gaf het geheel een bijna surrealistische uitstraling.