Ouders geven baby mee aan de politie na ruzie: "Wij willen er niet meer voor zorgen"

Ouders geven baby mee aan de politie na ruzie: "Wij willen er niet meer voor zorgen"

Een ruzie tussen een echtpaar heeft in Lelystad ertoe geleid dat de ouders hun zeven maanden oude kind aan de politie hebben overgedragen. Volgens de politie was er geen sprake van een strafbaar feit en was de overdracht op verzoek van de ouders.

De politie werd gealarmeerd door de ouders die in een hevige ruzie waren verwikkeld. Toen agenten ter plaatse kwamen, wilden de ouders dat hun kind werd meegenomen. De politie heeft vervolgens het kind overgedragen aan de Raad voor de Kinderbescherming.

Volgens de politie zijn er geen aanwijzingen dat het kind in gevaar is geweest. Het is niet bekend waarom de ouders besloten hebben om hun kind mee te geven met de politie. De Raad voor de Kinderbescherming zal de komende tijd beslissen wat er met het kind zal gebeuren.

Het is niet de eerste keer dat ouders hun kind bij de politie afgeven na een conflict. Soms gebeurt dit omdat ouders niet weten waar ze anders heen moeten, soms omdat ze denken dat het beter is voor het kind. De politie is in zulke gevallen verplicht om het kind over te dragen aan de Raad voor de Kinderbescherming, die zal bepalen wat er verder moet gebeuren.

Beeld: Ter illustratie

Lees meer over:
baby politie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer