Belgische ouders “weigeren vliegticket te kopen voor zoon” en laten baby dan maar achter op luchthaven

Belgische ouders “weigeren vliegticket te kopen voor zoon” en laten baby dan maar achter op luchthaven

Op de Israëlische Ben Goerion-luchthaven in Tel Aviv zijn twee Belgische ouders aangehouden nadat zij het besluit namen om hun baby aan de incheckbalie achter te laten. Het koppel wilde van Tel Aviv naar Charleroi vliegen met de luchtvaartmaatschappij Ryanair, maar besloten dat zij het niet de moeite waard vonden om een vliegticket te kopen voor hun baby. Deze werd vervolgens in de steek gelaten.

Een video van het schrijnende incident doet de ronde op Facebook. Volgens het Israëlische nieuwskanaal ‘N12′ kwamen de twee ouders, die allebei een Belgisch paspoort hadden, vrij laat aan. Ze veroorzaakten bovendien een discussie met de baliemedewerkers omdat ze geen ticket voor hun baby wilden kopen. De ouders hadden twee opties: ofwel betaalden ze 25 euro voor een schootstoeltje, ofwel betaalden ze voor een aparte stoel voor het kind, maar dan wel tegen het standaardtarief voor volwassenen.

Het koppel besloot uiteindelijk om de baby gewoon in zijn kinderzitje aan de incheckbalie achter te laten en zouden zich naar de veiligheidscontrole hebben gehaast.

Het is bijna niet voor te stellen maar de twee besloten vervolgens de baby, zittend in zijn kinderzitje, aan de incheckbalie achter te laten en zouden vervolgens gehaast naar de veiligheidscontrole zijn gegaan.

Ryanair-medewerkers, zo verbaasd als ze waren, schakelden onmiddellijk de politie in. “Alle medewerkers waren geschokt, zoiets hebben we nog nooit meegemaakt. We konden niet geloven wat we zagen”, reageert de baliemanager van Ryanair. Het koppel kon uiteindelijk tegengehouden worden. De politie nam de twee Belgen mee voor verhoor.

Volg ons ook op Instagram voor het laatste en belangrijkste nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties