Man vermoord, dader slaat op de vlucht

Binnenland
woensdag, 17 mei 2023 om 19:13
vlucht
Uit het politieonderzoek is gebleken dat de 41-jarige man uit Sneek, die op dinsdag 9 mei levenloos in zijn huis werd aangetroffen, het slachtoffer is geworden van een misdrijf. Er is op dit moment nog geen verdachte aangehouden. In de uitzending van Opsporing Verzocht op dinsdagavond worden beelden getoond van een persoon die mogelijk belangrijke informatie heeft voor het lopende onderzoek. De politie wil graag in contact komen met deze persoon.
Op dinsdagmiddag 9 mei rond 14.30 uur ontving de politie een melding dat er geen contact kon worden gemaakt met de bewoner van de woning aan de Molenkrite in Sneek. Na het betreden van de woning troffen de autoriteiten een overleden man aan. Het vermoeden bestaat dat de man om het leven is gebracht in de nacht van donderdag 4 mei op vrijdag 5 mei.
Naar aanleiding van het overlijden is de politie een uitgebreid rechercheonderzoek gestart om de toedracht te achterhalen. Er zijn gesprekken gevoerd met buurtbewoners, beeldmateriaal bekeken en er is sporenonderzoek uitgevoerd. Uit dit onderzoek zijn er voldoende aanwijzingen naar voren gekomen om te vermoeden dat de man door middel van een misdrijf om het leven is gebracht.
De politie komt graag in contact met mensen die mogelijk meer informatie hebben. Heeft u vanaf donderdag 4 mei iets gezien of gehoord bij of in de buurt van de woning van het slachtoffer aan de Molenkrite in Sneek. We zijn daarbij specifiek op zoek naar de man op deze beelden. Hij is mogelijk een belangrijk persoon in ons onderzoek en we komen graag met hem in contact.