Man (90) overleden nadat hij van zijn fiets wordt geduwd

Binnenland
dinsdag, 07 mei 2024 om 13:04
pol57544335
Veldhoven - Een 90-jarige man uit Veldhoven is maandagmorgen op 6 mei overleden. De man kwam vrijdagochtend 3 mei ten val van zijn fiets na een duw van een voorbijganger. Hierbij raakte hij zwaargewond. De man is afgelopen maandag aan zijn verwondingen overleden. De politie is op zoek naar getuigen om meer beeld te krijgen van de aanleiding en toedracht van het incident.
Een 90-jarige man werd afgelopen vrijdagochtend rond 10:30 aan de Heemweg in Veldhoven van zijn fiets geduwd. Toen agenten ter plaatse kwamen was het ambulancepersoneel al bezig met het behandelen van het zwaargewonde slachtoffer.
Terwijl het slachtoffer met spoed werd afgevoerd gingen de agenten, samen met gemeentehandhavers, in gesprek met de verdachte. De verdachte, een 42-jarige man uit Veldhoven, werd vervolgens aangehouden. Hier werkte hij niet aan mee en ging in verzet.
Bij de aanhouding raakte een politieagent gewond en werd de taser ingezet. De verdachte is maandagmiddag voorgeleid en blijft in elk geval de komende twee weken in de cel.
De politie doet verder onderzoek naar de aanleiding en toedracht van het incident.