16 jaar cel voor moord op carnavalsartiest uit Boxmeer: ‘Huiveringwekkende daad’

16 jaar cel voor moord op carnavalsartiest uit Boxmeer: ‘Huiveringwekkende daad’

De rechtbank in Den Bosch heeft dinsdag zestien jaar cel opgelegd aan de 27-jarige Carli A. voor het doden van de 56-jarige carnavalsartiest Frank Schrijen uit Boxmeer.

Schrijen was een zogenoemde ‘tonprater’: iemand die staand in een ton grappen maakt. Tonpraten is gebruikelijk in Noord-Brabant en Limburg, voor en tijdens carnaval.

Schrijen en A. hadden op 26 februari vorig jaar een seksdate, waarbij Schrijen om het leven kwam. A. had het plan om Schrijen tijdens de date te beroven van zijn geld. Toen Schrijen weigerde, besloot A. hem met een stuk hout te slaan en bond hij de tonprater vast. Die wist zich los te maken en kreeg een mes in handen, waarop een tweede worsteling ontstond. Het lukte A. om het mes in handen te krijgen, waarna hij Schrijen doodstak.

Lees verder bij de bron: https://wnl.tv/2021/02/09/16-jaar-cel-voor-moord-op-carnavalsartiest-uit-boxmeer-huiveringwekkende-daad/

LEES OOK: Twee miljoen euro en 600 kilo coke door politie gevonden in woningen

Beeld: Rechtbank

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties