Duitse regering vroeg wetenschappers angst op te wekken onder de bevolking vanwege het coronavirus

Duitse regering vroeg wetenschappers angst op te wekken onder de bevolking vanwege het coronavirus

“Tijdens de eerste lockdown heeft het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken wetenschappers tips gevraagd om de geesten rijp te maken voor nog hardere ingrepen in de persoonlijke vrijheid van burgers. Dat blijkt uit e-mailcorrespondentie tussen politici en de betrokken wetenschappers, die in handen is van de krant Die Welt.

De wetenschappers werd gevraagd om te helpen bij ‘het plannen van verdere maatregelen van preventieve en repressieve aard’. Dat klinkt als een bedenksel van een complotdenker, maar de passage stamt uit 200 pagina’s e-mailverkeer tussen het ministerie dat wordt geleid door Horst Seehofer (CSU), en een aantal wetenschappers.

Die ideeën grenzen soms aan psychologische oorlogvoering: ‘Het sterk aanwezige gevoel van machteloosheid moet worden beteugeld door de indruk van een sterke staatsinterventie’, schrijft een van hen. Iemand anders suggereert ‘de gewenste schokwerking’ onder de bevolking te cre­ëren met scenario’s waarin mensen met hun ernstig zieke familieleden tevergeefs op een ziekenhuisbed wachten, zodat die uiteindelijk een pijnlijke dood sterven. Op deze manier hoopte men op een brede acceptatie voor een ‘scherpe, maar korte’ lockdown.”

Lees verder bij de bron: https://www.bild.de/bild-plus/politik/ausland/politik-ausland/vor-dem-lockdown-gipfel-so-nutzt-die-regierung-die-mutation-fuer-panikmache-75279010,view=conversionToLogin.bild.html

LEES OOK: Biologisch wapenlaboratorium lekte coronavirus uit, beweert Amerikaanse functionaris

Beeld: Unsplash

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties