Beroemde tv-presentator (67) dood aangetroffen

Showbizz
maandag, 10 juni 2024 om 17:48
kaars
In een noodlottig ongeval is de gerenommeerde Britse televisiepresentator Michael Mosley om het leven gekomen tijdens zijn vakantie op het Griekse eiland Simi. Mosley, 67 jaar oud, werd sinds woensdag vermist en zijn lichaam werd vandaag gevonden, aldus berichten van Britse en Griekse media.

Wandeling in de hitte

Mosley, die wereldwijd bekend is als de tv-dokter van de BBC, besloot woensdag alleen een wandeling langs de rotsachtige kust van Simi te maken. In de hitte en zonder zijn mobiele telefoon, die hij thuis had gelaten, begon hij aan zijn tocht. Toen hij 's avonds niet terugkeerde, maakte zijn vrouw zich zorgen en gaf hem als vermist op. Dit leidde tot een grootschalige zoekactie.

Intensieve zoektocht

Vanaf het moment dat Mosley als vermist werd opgegeven, werd er met man en macht gezocht. Speurhonden, duikers, drones, helikopters, de politie en de kustwacht werkten samen in een poging hem te vinden. De zoektocht concentreerde zich op het gebied bij Agia Marina, een bekend gevaarlijk stuk kustlijn dat de bijnaam 'De Afgrond' draagt. De hoop was Mosley levend aan te treffen, hoewel de vrees bestond dat hij in een van de kustgrotten terecht was gekomen, die snel kunnen vollopen met zeewater.
Helaas werd de hoop om Mosley levend te vinden vandaag de bodem ingeslagen toen zijn levenloze lichaam werd ontdekt in de vroege ochtenduren. De ontdekking vond plaats in het gebied waar al intensief was gezocht, een harde klap voor zijn familie en fans wereldwijd.

Carrière

Michael Mosley was een icoon in de wereld van gezondheidsjournalistiek en televisie. Sinds 1985 werkte hij voor de BBC, waar hij bekend werd door zijn informatieve en invloedrijke programma's over gezondheid. Zijn werk werd meerdere malen bekroond, en hij was een vertrouwd gezicht op televisie, geliefd om zijn deskundigheid en benaderbare presentatie.
Mosley laat een vrouw en vier kinderen achter. Zijn plotselinge dood heeft niet alleen een gat geslagen in de wereld van televisie en journalistiek, maar ook in het leven van zijn naasten. De familie vraagt om privacy in deze moeilijke tijd terwijl zij rouwen om hun verlies.