Bekende Nederlandse acteur (75) overleden

Showbizz
dinsdag, 11 juni 2024 om 13:28
kaars1
Op deze dinsdagmorgen bereikt ons het droevige nieuws dat acteur en zanger Eric Beekes gisteren is overleden. Zijn goede vriend Ben Holthuis bracht dit trieste bericht naar buiten.

Diagnose en besluit

Eind vorig jaar werd bij Beekes mondholtekanker vastgesteld. De diagnose bracht hem voor een moeilijke keuze, waarbij hij besloot om geen levensverlengende behandelingen te ondergaan. Het was een zwaar en moedige beslissing, waarna zijn gezondheid snel achteruitging. Gisteren koos hij ervoor om via euthanasie een einde aan zijn leven te maken.

Loopbaan en carrière

Eric Beekes begon zijn indrukwekkende carrière in de jaren zeventig met zijn debuut in het toneelstuk Madame Jatzkova. Al snel maakte hij de overstap naar televisie, waar hij zijn talenten liet zien in de VARA-serie Dubbelleven.
In de daaropvolgende jaren werd Beekes een bekend gezicht in de Nederlandse televisiewereld. Hij had rollen in populaire series zoals Goede Tijden, Slechte Tijden, Oppassen!!! en De Vlaamsche Pot. Zijn veelzijdigheid als acteur bleek ook uit zijn optredens in verschillende films, waaronder Bloedverwanten, Flodder in Amerika, De Kassière en Spetters.

Afscheid en Herdenking

Volgens berichten van RTL Boulevard zal Beekes aan het eind van deze week gecremeerd worden. De plechtigheid vindt plaats in crematorium Zorgvlied, waar vrienden, familie en collega's afscheid van hem zullen nemen.
Beekes' bijdragen aan de Nederlandse theater- en televisiewereld laten een blijvende erfenis achter. Hij werd geprezen om zijn talent en inzet, en zijn werk wordt nog steeds gewaardeerd door fans en critici. Hoewel hij er nu niet meer is, blijven zijn optredens een herinnering aan zijn passie en talent.
In deze moeilijke tijd wensen wij zijn familie, vrienden en collega's veel sterkte toe. Eric Beekes zal gemist worden, maar zijn werk en herinneringen zullen blijven voortleven.