Bekende Nederlandse actrice is ernstig ziek

Showbizz
vrijdag, 19 april 2024 om 18:47
kaars
De bekende Nederlandse actrice Petra Laseur is ernstig ziek en heeft besloten zich niet te laten behandelen. Dit moeilijke besluit heeft de 84-jarige Laseur gedeeld met de luisteraars van de podcast 'Lang zal ze leven'.
Petra Laseur, bekend van haar optredens in meer dan dertig films en haar rol in de musical 'Soldaat van Oranje', heeft in de podcast onthuld dat ze lijdt aan een 'niet-herstelbare aandoening'. Ze heeft besloten om geen medische behandeling te ondergaan. Hoewel ze zich op dit moment 'kiplekker' voelt, gelooft ze dat een behandeling haar welzijn zou verminderen. In samenspraak met haar kinderen heeft ze dit besluit genomen.
De actrice benadrukt dat haar keuze anders zou zijn geweest als ze jonger was geweest. Op haar leeftijd wil ze vooral genieten van haar huidige gezondheid. Daarnaast speelt ook de financiële aspecten van een behandeling een rol in haar beslissing.
Petra heeft nog twee wensen die ze hoopt te vervullen: ze wil graag het huwelijk van haar oudste kleinzoon bijwonen en de zestigste verjaardag van haar zoon meemaken.
In het emotionele gesprek onthult de actrice ook dat ze beschikt over het controversiële 'Middel X', waarmee ze haar eigen levenseinde zou kunnen bepalen als ze vindt dat haar leven voltooid is of als haar lijden ondraaglijk wordt.
We wensen Petra Laseur veel sterkte in deze moeilijke tijd.