Brutale woningoverval: bejaarde man bedrogen door nepagent

Binnenland
vrijdag, 19 april 2024 om 10:22
bro takes photos zh4io7vsg5a unsplash
Vught - Een bejaarde bewoner van een woning aan de Haagwinde in Vught is woensdagavond 17 april slachtoffer geworden van een brutale woningoverval. Hij raakte lichtgewond en de dader ging er met diverse waardevolle spullen vandoor. De politie doet onderzoek en is op zoek naar getuigen. Opvallend aan deze zaak is dat de dader zich voordeed als politieagent. Help ons mee deze dader(s) te vinden.

Nepagent

Eerder op de avond werd de bewoner gebeld door een man die zei van de politie te zijn. De zogenaamde agent vertelde dat er een inbreker in de buurt actief was en dat de bewoner zijn waardevolle spullen aan de politie mee kon geven.
Rond 23.00 uur kwam een onbekende man aan de deur, die duwde de bewoner tegen de grond en ging er vervolgens met een aantal waardevolle spullen vandoor. Het slachtoffer kwam ten val door de duw en raakte lichtgewond. De overvaller droeg geen herkenbare politiekleding

Onderzoek

Nadat de politie was gealarmeerd, startten zij meteen een onderzoek. Zo namen zij een verklaring van het slachtoffer op en deden ze buurtonderzoek.