Waar is Juan Carlos naartoe?

Waar is Juan Carlos naartoe?

De Spaanse premier Sanchez is er niet van op de hoogte waar Juan Carlos zich momenteel bevindt. De regeringsleider staat achter het besluit van koning-emeritus Juan Carlos om het land te verlaten na beschuldigingen van corruptie.

Sanchez zei tijdens een persconferentie dat hij besluit van Juan Carlos om te vertrekken gepast vindt. Dit stelt zijn zoon Felipe, de huidige koning, in staat om afstand te nemen van de misdragingen van de voormalige vorst.

Sanchez is de leider van de huidige coalitieregering met de zeer linkse Podemos partij. De leiders van die partij zijn van mening dat het vertrek van Juan Carlos een poging is om de rechtsgang te ontvluchten. Juist om die reden zou hij volgens hen de monarchie schade toebrengen.

Juan Carlos schreef een brief aan zijn zoon Felipe waar hij hem liet weten het land te verlaten. Die brief werd maandag op de site van het Koninklijk Huis gepubliceerd. Tegen Juan Carlos loopt momenteel een onderzoek door het Hooggerechtshof, maar ook de Zwitserse justitie doet onderzoek naar ongebruikelijke geldstromen. Juan Carlos zou Spaans grondgebied per direct hebben verlaten.

Beeld: Pixabay

Waar is Juan Carlos naartoe?
Lees meer over:
Spanje koning Juan Carlos

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties