Prins Laurent heeft nog steeds zijn 50 miljoen euro niet terug

Prins Laurent heeft nog steeds zijn 50 miljoen euro niet terug

Slecht nieuws voor de Belgische prins Laurent. Zijn stichting krijgt nog geen geld terug van Libië. Het sanctiecomité van de Verenigde Naties heeft geweigerd een nu bevroren rekening te ’ontdooien’ waaruit de prins zou kunnen worden terugbetaald. Dat bevestigt onder anderen de minister van Financiën Vincent Van Petegehem aan Belga.

De prins wacht al jaren op zijn geld. De jongere broer van koning Filip had in 2008 met zijn stichting de Global Sustainable Development Trust (GSDT) bijna vijftig miljoen euro geïnvesteerd in een herbebossingsproject in het Noord-Afrikaanse land. Dat project werd echter abrupt stopgezet en in de daaropvolgende jaren was er in Libië sprake van een burgeroorlog, verschillende regimewisselingen en wanorde.

De Belgische rechter had in 2014 bepaald dat het bedrijf van de prins recht had op terugbetaling, maar verder werd geen actie ondernomen. Dit tot groot ongenoegen van Laurent, omdat andere instellingen wel door de overheid werden gesteund bij hun pogingen om schulden op de Libische autoriteiten te verhalen. Laurent wilde uitbetaald krijgen via Global Sustainable Development Trust, maar die rekening is op last van het sanctiecomité van de VN bevroren.

Lees verder bij de bron: https://www.telegraaf.nl/entertainment/1146388212/prins-laurent-wacht-nog-steeds-op-zijn-50-miljoen

LEES OOK: Prins Bernhard Jr. koopt mediapark Hilversum

Beeld: Wikimedia

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties