Paniek in Denemarken: grote zorgen om veiligheid koningin Margrethe

Paniek in Denemarken: grote zorgen om veiligheid koningin Margrethe

Paniek aan het Deense hof, want er werd een verdacht pakketje op het paleis afgeleverd. Omdat de koningin van Denemarken al eerder met de dood werd bedreigd rukte de politie met alle eenheden en enorme spoed uit.

In Kopenhagen ontstond veel paniek toen het plein voor paleis Amalienborg, de residentie van koningin Margrethe, plotseling werd afgesloten. Alle hulpdiensten snelden naar het paleis toe. Zelfs de krijgsmacht die vervolgens meer gebieden afzette waren ter plaatse. Urenlang was het gebied rondom paleis afgesloten en men begon zich steeds meer zorgen te maken. De politie bracht vervolgens een verklaring naar buiten waarin viel te lezen dat er een verdacht pakketje naar het Gele Paleis - het herenhuis naast Amalienborg - was verzonden. De explosievendienst was ter plaatse om het pakketje te onderzoeken, dat later onschuldig bleek. Maar toch is men extra alert omdat de koningin van Denemarken onlangs nog met de dood werd bedreigt, en men vreest een aanslag. De zaak is hiermee overigens niet afgedaan want de afzender werd al snel door de politie achterhaald. Het gaat om en 57-jarige vrouw uit Zuid-Denemarken en zij werd kort na alle commotie gelijk in haar appartement gearresteerd door de politie, en meegenomen voor verhoor.

Help ons in de strijd om onafhankelijke journalistiek te bedrijven, word lid van ons Telegram kanaal

Beeld: Deens Koningshuis

Lees meer over:
Denemarken

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties