Buitenechtelijke dochter Delphine Boël mag zich voortaan prinses van België noemen

Royalty
vrijdag, 02 oktober 2020 om 10:53
shutterstock image 6
Aan een jarenlange strijd lijkt nu een definitief einde te zijn gekomen. De Belgische kunstenares Delphine Boël (52) mag zich voortaan prinses van België noemen. De Franstalige omroep RTBF bevestigde dit.
Voor Boël was het een jarenlange strijd om de erkenning te krijgen waar zij naar verlangde. Begin dit jaar erkende Albert, de vader van de huidige koning, dat hij Boëls biologische vader is. En daarmee kwam alles in een stroomversnelling terecht. Die erkenning kwam niet zomaar. Er ging een jarenlange juridische strijd en een dna-test aan vooraf.
Boël nam geen genoeg met slechts deze erkenning, ze eiste dat zij ook de titel van prinses mocht dragen. En dus een behandeling te krijgen net zoals de andere kinderen krijgen.
Delphine gaat haar achternaam nu veranderen in die van haar vader, koning Albert van Saksen-Cobug-Gotha. Haar kinderen Joséphine en Oscar, krijgen daarmee ook de titels prinses en prins van België. Op de laatste zitting over de erkenning van het vaderschap van Koning Albert II kreeg Delphine gelijk, zij en haar kinderen mogen vanaf nu koninklijke hoogheid genoemd worden.
Beeld: Screenshot Karrewiet