VIDEO: Hugo de Jonge maakt flinke blunder door ongepaste grap over handicap Lucile Werner te maken

Politiek
zaterdag, 26 augustus 2023 om 17:11
hugo
Gisteravond wist Hugo de Jonge zichzelf weer onbedoeld in het middelpunt van de negatieve aandacht te plaatsen tijdens een interview over voormalig Tweede Kamerlid Lucile Werner. Lucile was te gast aan de talkshowtafel van Humberto Tan om terug te kijken op haar kortstondige carrière in de politiek. Wat een interessante en inhoudelijke avond had moeten zijn, werd echter overschaduwd door een ongepaste opmerking van De Jonge.
Terwijl de talkshow in volle gang was, leek Hugo de Jonge ongelukkig verstrikt te raken in een moment dat meer thuis hoorde in een bizarre sketch dan in een serieuze politieke discussie. Terwijl hij lovende woorden aan het adres van Lucile uitte, passeerde er toevallig een auto achter hem. Verslaggever Jaïr Ferwerda, die op dat moment video's aan de talkshowtafel toonde, waarschuwde De Jonge voor de naderende auto. Wat volgde was een opmerking die niemand had zien aankomen.
Met een ondeugende glimlach op zijn gezicht wendde De Jonge zich tot Ferwerda en zei: "Dankjewel dat je me even behoedt voor het overrijden overigens, anders had ik hier straks ook met een beperking geëindigd." De opmerking, bedoeld als een luchtige grap, viel compleet verkeerd bij het publiek en de aanwezige tafelgasten.
Zowel Lucile Werner als Roxane Knetemann, een van de andere tafelgasten, reageerden met ongeloof op de opmerking. Lucile benadrukte het belang van het zien van mensen met een handicap als individuen vol potentieel en kracht, in plaats van als zielig of kwetsbaar. Ze gaf toe dat hoewel ze Hugo de Jonge persoonlijk goed kent en begrijpt dat hij het niet kwaad bedoelde, de opmerking nog steeds onhandig was.
Roxane Knetemann deelde in Lucile's ongeloof en voegde toe: "Wat een gekke man is hij. Wat is dat nou voor een gekke opmerking!" De reacties van de tafelgasten illustreren duidelijk de verkeerde inschatting van de situatie door De Jonge en zijn onbedoelde ongevoeligheid ten opzichte van dit gevoelige onderwerp.