Hugo de Jonge: "Het viruswappiegeluid van Forum voor Democratie is gevaarlijk"

Hugo de Jonge: "Het viruswappiegeluid van Forum voor Democratie is gevaarlijk"

Dat demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid niet gecharmeerd is van de standpunten als het gaat om het coronabeleid blijkt wel uit een interview met het AD, waar hij zijn zorgen uit. Zo noemt hij Baudet’s visie “een regelrecht gevaar”.

“Dat je zo’n viruswappie op Twitter tegenkomt is tot daaraantoe, maar nu hoor je die geluiden ook in de Tweede Kamer”, zei de Jonge in het interview. Mensen hebben overduidelijk genoeg van alle coronamaatregelen en volgens De Jonge gaat men dan kijken naar andere theorieën.

Waar De Jonge zich klaarblijkelijk aan stoort is dat Baudet regelmatig uitleg geeft over het virus en het volgens hem bagatelliseert, de noodzaak van de maatregelen in twijfel trekt en vaccinaties niet als de enige en juiste oplossing ziet. Forum voor Democratie was tijdens de verkiezingen de grootste stijger: het steeg van twee naar acht zetels.

“Dat is een regelrecht gevaar”, benadrukt De Jonge wanneer hij laat blijken dat hij vindt dat Forum voor Democratie de volksgezondheid ondermijnt. “Met de groep die het virus niet ontkent maar wel twijfelt wil ik in gesprek. Dat doe ik ook zo veel mogelijk, bijvoorbeeld via Insta live sessies, of op straat, ook al wordt dat laatste door veiligheidsmaatregelen steeds lastiger.”

LEES OOK: Zorgwekkende beelden van Hugo de Jonge opgedoken

Bron: LINDA | Beeld: Schermafbeelding Robert Rodenburg, WNL

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties