SGP-voorzitter: wij willen niet samenwerken met FvD

SGP-voorzitter: wij willen niet samenwerken met FvD

De SGP sluit een samenwerking met Forum voor Democratie op lokaal en landelijk niveau uit. Dat zegt de toekomstige partijvoorzitter Dick van Meeuwen zaterdag in een interview met het Nederlands Dagblad. Van Meeuwen stelt dat het „cultuurchristendom” van FVD botst met de bijbelse uitgangspunten die de SGP nastreeft. Ook vindt hij dat FVD te weinig ervaring heeft met besturen.

Van Meeuwen ziet wel een aantal raakvlakken tussen beide partijen - zoals „het gezag van de staat” en „een goede politie” - maar denkt dat FVD en de SGP het nooit eens zullen worden over onderwerpen als euthanasie en abortus. „Van de prolife-standpunten die wij hebben, moeten ze ten diepste niets hebben”, aldus de toekomstig voorzitter. Ook denkt hij dat FVD niet in staat is „een land te regeren”. Hij benoemt hierbij de „implosie” van de partij - waarbij hij vermoedelijk verwijst naar de chaos die eind 2020 ontstond binnen het partijbestuur en verschillende regionale afdelingen. Ook de PVV van Geert Wilders zou ongeschikt zijn om te besturen.

Lees verder bij de bron: https://www.nrc.nl/nieuws/2021/01/16/sgp-voorzitter-sluit-samenwerking-met-forum-voor-democratie-uit-a4027855

Beeld: Schermafbeelding SGP / Youtube

Lees meer over:
Verkiezingen FVD Thierry Baudet

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties