Krijgen we nieuwe verkiezingen? Wilders dient motie van wantrouwen in

Krijgen we nieuwe verkiezingen? Wilders dient motie van wantrouwen in

De leider van de PVV, Wilders, vindt dat demissionair premier Rutte hard heeft gelogen en dat er nieuwe verkiezingen moeten komen. Dit zei hij aan het begin van het debat over de formatie.

Vanochtend bleek uit de vrijgegeven formatiestukken dat Rutte in zijn gesprekken met de voormalige verkenners heeft gezegd: "Je moet wat met Omtzigt, minister maken". Dat is zeer opvallen want vorige week ontkende Rutte dat hij in de formatie iets over Omtzigt heeft gezegd. Hiervoor ligt hij nu flink onder vuur.

"Rutte heeft geprobeerd een uitstekend functionerend Kamerlid onschadelijk te maken", zei Wilders. Volgens de PVV-leider is Rutte "dronken van de macht", maar heeft de waarheid hem ingehaald. Wilders zei dat Rutte zelf naar een functie elders moet uitzien. Hij verwees daarmee naar de passage uit de notitie van verkenner Ollongren waarin stond: "poisitie Omtzigt, functie elders".

Rutte heeft nog niet op de motie gereageerd maar is wel van plan zich nog te gaan verdedigen.

Bron: NOS | Beeld: Unsplash, Flickr

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties