Man vindt verborgen kamer onder zijn oprit die al bijna een eeuw afgesloten is

Entertainment
woensdag, 26 juni 2024 om 19:34
10 15
Als je in een woning verhuist, heb je de neiging om te denken dat je alles weet wat er te weten valt. Natuurlijk zullen er dingen zijn die van tijd tot tijd worden ontdekt, maar we verwachten niet dat deze zo groot zijn dat ze schokkend zijn.
Voor een 37-jarige huiseigenaar, Simon Marks, ging er echter iets vreemds schuil en toen hij dat ontdekte, had hij geen idee waar hij op was gestuit. Dat gebeurde in eerste instantie niet, omdat hij al een tijdje in het huis woonde voordat het werd ontdekt.
Het begon allemaal toen hij op een dag zijn auto parkeerde en hij vond wat hij dacht dat een bloembed was. Het stuur van zijn auto kwam vast te zitten en hij hoorde knettergeluiden vanaf de oprit komen. Hij dacht meteen dat hij gewoon een slechte dag had.
Toen hij echter op zijn hurken ging zitten om te inspecteren wat er aan de hand was, zag hij dat de straatstenen van de oprit waren gescheurd en dat de oprit weer instortte. Die knetterende straatgeluiden brachten hem tot een ongelooflijke ontdekking.
Hij verwijderde het vuil uit het gebied en vond er een stuk metaal onder. Dit stimuleerde zijn verbeelding, omdat hij zich nu afvroeg waarom er een metalen stuk was en hij het niet uit het gebied kon trekken.
Hij wist op dit moment niet zeker wat hij moest doen, dus belde hij zijn vader voor hulp. Ze sleepten een hoop modder weg die in het gebied was opeengepakt en vonden uiteindelijk een opening met een roestige ladder. Ze klommen naar beneden om erachter te komen wat er verborgen zat.
“Mijn vader zag het en zei meteen dat het een schuilkelder was,” zei Marks. “We hebben gegoogled en ontdekten dat er nogal wat in dit gebied zijn.”
Het lijkt alsof het hele erf is gebouwd boven een schuilkelder die tijdens de Tweede Wereldoorlog is gebouwd. “De vorige eigenaar moet geweten hebben dat het er was en toen hij het huis bouwde en er een tuin in legde… moet hij het ingevuld hebben,” legde Marks uit.
De schuilplaatsen waren er om het gezin te beschermen tijdens bombardementen tijdens de oorlog. Ze hadden geen idee dat het er was.
“Eén van de muren is dichtgemetseld. Ik ben er 90 procent zeker van dat we geen kamers meer zullen ontdekken, maar dat weten we niet. Mogelijk hebben ze een van de muren dichtgemetseld toen het huis werd gebouwd om plaats te maken voor de fundering,’ zei Marks. “Als dat het geval is, moeten we het gewoon zo laten”, voegde hij eraan toe.
Gelukkig gaan Mark en zijn vader de oude schuilkelder restaureren omdat ze vinden dat het een historisch monument is dat gedeeld moet worden.