Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima woest om gelekte foto van dronken Amalia

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima woest om gelekte foto van dronken Amalia

Afgelopen maand is onze kroonprinses begonnen aan haar studie in Amsterdam. Hierbij hoort natuurlijk ook het gewone studentenleven, waarin er af en toe gefeest en gedronken wordt. Maar hoeveel privacy heeft Amalia nou echt?

Na een tussenjaar is onze kroonprinses begonnen met een studie. Ze gaat de opleiding Politics, psychology, law and economics (PPLE) volgen aan de Universiteit van Amsterdam.

Maar hoeveel privacy heeft prinses Amalia nou echt in Amsterdam? “Misschien heeft Amalia niet voor haar bekendheid gekozen, maar ik vind het onzin dat zij anders behandeld zou moeten worden dan welke bekende persoon dan ook”, vind Dennis Schouten van Roddelpraat. “Als zij kotsend uit een kroeg komt gerold en wij hebben beeld, zal ik geen seconde twijfelen en dat delen. Dan heeft zij een leuke avond gehad en wij een mooi verhaal, niks aan de hand.”

“De grens ligt wat ons betreft bij als zij bijvoorbeeld vervelend zou worden benaderd door iemand op straat, of er is een andere gebeurtenis die door haar als traumatisch ervaren zou kunnen worden. Dan publiceren we uiteraard niet, zoals we dat ook bij een ander niet zouden doen.”

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima woest om gelekte foto van dronken Amalia

Lees het hele verhaal snel verder op de volgende pagina!

De Oranjes zijn zo boos, omdat er een mediacode bestaat. Media die deze code respecteren worden uitgenodigd voor de mediamomenten rondom het Koninklijk Huis die tot de persoonlijke levenssfeer behoren. Deze vinden met een zekere regelmaat plaats tijdens bijvoorbeeld vakanties.

Er wordt dan wel van de media verwacht dat de persoonlijke levenssfeer van de leden van het Koninklijk Huis gerespecteerd wordt. Dat wil zeggen dat zij er op mogen vertrouwen niet met camera’s of anderszins te worden gevolgd op de momenten dat zij niet op grond van hun officiële functies naar buiten treden. Een en ander is in het bijzonder van toepassing op de minderjarige leden van het Koninklijk Huis, tot en met de schooltijd en eventuele vervolgopleidingen. De dronken foto van Amalia had dus nooit gemaakt en verspreid mogen worden.

Bron: Nieuwsland | Beeld: Instagram

Lees meer over:
amalia

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties