Joost Klein moet zich melden bij de rechtbank in Zweden

Entertainment
vrijdag, 17 mei 2024 om 16:41
joost
Joost Klein zal begin juni voor de rechter moeten verschijnen in Malmö, Zweden, wegens een incident dat plaatsvond tijdens het Eurovisie Songfestival afgelopen week. Dit nieuws werd bevestigd door zijn advocaat, Jan-Åke Fält, aan de Zweedse media. Opmerkelijk genoeg hebben het lokale Openbaar Ministerie en de rechtbank zelf nog geen officiële bevestiging gegeven.
Advocaat Fält gaf aan dat de Zweedse politie nog druk bezig is met het onderzoek. Hij ontkende de beschuldigingen tegen zijn cliënt en benadrukte dat Klein "verdrietig" is over de situatie. "Hij voelt zich natuurlijk volledig radeloos door alles wat er is gebeurd," aldus Fält. "Het is volledig uit zijn verband gerukt. Het is begrijpelijk dat hij verdrietig is dat hij hierdoor niet kon deelnemen aan het songfestival."
Het incident begon toen een medewerkster van het Eurovisie Songfestival vorige week aangifte deed. Zij beweerde dat Klein een "dreigende beweging" naar haar had gemaakt omdat zij hem tegen de afspraken in had gefilmd. De omroep AVROTROS meldde dat de vrouw geschrokken was van Kleins reactie, wat leidde tot haar aangifte.
Naar aanleiding van dit voorval startte de Zweedse politie een onderzoek. Dit resulteerde erin dat de European Broadcasting Union (EBU), de organisator van het songfestival, besloot Klein te diskwalificeren voor de finale van zaterdagavond.
Tot op heden heeft Klein zelf nog geen inhoudelijke verklaring gegeven over het incident. De komende rechtszitting zal waarschijnlijk meer duidelijkheid verschaffen over de gebeurtenissen en de gevolgen voor Klein.