Ontvoerde man na 26 jaar levend teruggevonden in kelder

Buitenland
vrijdag, 17 mei 2024 om 15:48
schermafbeelding 2024 05 17 om 154920
Omar Bin Omran, die 26 jaar geleden op mysterieuze wijze verdween terwijl hij onderweg naar school was, is op zondag 12 mei 2024 levend teruggevonden in een kelder nabij zijn ouderlijk huis in Noord-Algerije.
De inmiddels 45-jarige Omar werd destijds als tiener ontvoerd en vastgehouden op slechts enkele honderden meters van zijn ouderlijk huis. Ondanks een grootschalig politieonderzoek destijds, werd aangenomen dat hij was omgekomen tijdens de Algerijnse burgeroorlog.
De doorbraak in deze langdurige zaak kwam onverwachts. Een familieruzie leidde tot onthullingen op sociale media, waarbij de broer van de ontvoerder suggereerde dat zijn broer betrokken was bij de verdwijning van Omar. Deze onthulling leidde tot de heropening van het onderzoek door de politie. Bij een huiszoeking onder een schaapskooi ontdekten de autoriteiten de kelder waarin Omar al die jaren gevangen werd gehouden.
Beelden van de reddingsoperatie tonen hoe lokale veiligheidsdiensten de zichtbaar verzwakte en trillende Omar uit de kelder bevrijden. Hij is momenteel niet in staat om te spreken en wordt in een ziekenhuis behandeld. Enkel zijn naaste familie heeft toegang tot hem.
De 61-jarige eigenaar van het huis waar Omar werd gevonden, is gearresteerd. Autoriteiten beloven een zware straf voor de "dader van deze gruweldaad". Bovendien zou de man de hond van Omar hebben gedood, wat een maand na Omar's verdwijning werd ontdekt bij het ouderlijk huis.
De vondst van Omar na 26 jaar heeft voor een golf van opluchting en vreugde gezorgd bij zijn familie en vrienden, die hem al lange tijd hadden opgegeven. Zijn terugkeer wordt beschouwd als een wonder en biedt hoop voor anderen die geliefden verloren hebben.

NEW: Man who disappeared 27 years ago at the age of 17, found alive 200 meters from his family's home in a neighbor's cellar. Insane. Omar Bin Omran of Algeria disappeared 27 years ago. He went missing in 1998 on his way to a vocational school. A 61-year-old is in police…

50.8K
Reply