Het lukt Thijs Römer niet meer om schadevergoeding van zijn slachtoffers te betalen

Entertainment
woensdag, 29 mei 2024 om 10:48
schermafbeelding 2024 05 29 om 104942
Acteur Thijs Römer (45) is momenteel niet in staat om de schadevergoeding te betalen die hij verschuldigd is aan zijn slachtoffers voor online zedendelicten. Zijn advocaat, Bénédicte Ficq, bevestigde dit aan RTL Boulevard.
In augustus werd Römer door de rechtbank in Assen veroordeeld voor online zedendelicten met drie minderjarige meisjes. Hij kreeg een gevangenisstraf van drie maanden, waarvan twee voorwaardelijk. Op 15 maart begon hij met het uitzitten van zijn straf.
Naast zijn gevangenisstraf moet Römer zich laten behandelen bij een instelling voor geestelijke gezondheidszorg. Ook kreeg hij de maximale taakstraf van 240 uur opgelegd. De rechter heeft daarnaast bepaald dat hij een schadevergoeding van ruim 13.600 euro moet betalen aan zijn slachtoffers.
Hoewel Römer momenteel niet in staat is om het bedrag op te brengen, heeft zijn advocaat verklaard dat hij vastbesloten is om de schadevergoeding uiteindelijk te voldoen. Zijn financiële situatie maakt het echter op dit moment onmogelijk om de volledige som te betalen.
De veroordeling van Römer en zijn onvermogen om de schadevergoeding te betalen, hebben voor veel reacties gezorgd in de media en bij het publiek. Het benadrukt de ernstige gevolgen van zijn daden en de blijvende impact op de slachtoffers.