Persoon overleden op Schiphol nadat deze in draaiende motor van vliegtuig terecht kwam

Binnenland
woensdag, 29 mei 2024 om 16:54
miguel angel sanz 883du4jpra8 unsplash
Op luchthaven Schiphol heeft zich een noodlottig ongeval voorgedaan waarbij een persoon is overleden na in aanraking te zijn gekomen met een draaiende motor van een KLM Cityhopper-vliegtuig. De omstandigheden van het ongeval zijn nog onbekend.
Schiphol heeft gereageerd op het noodlottige voorval. "Vandaag heeft zich een verschrikkelijk incident voorgedaan waarbij een persoon in een vliegtuigmotor is beland. Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden," aldus een woordvoerder. De Koninklijke Marechaussee is direct gestart met een onderzoek naar het incident.
De Koninklijke Marechaussee heeft bevestigd dat alle passagiers en bemanningsleden veilig van boord zijn gehaald en worden opgevangen. Er wordt zorg gedragen voor hun welzijn na deze traumatische gebeurtenis.
De Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft drie onderzoekers naar Schiphol gestuurd om het dodelijke incident te onderzoeken.
KLM Cityhopper opereert met kleinere vliegtuigen van de Braziliaanse fabrikant Embraer, die een capaciteit hebben van 88 tot 132 passagiers. Deze toestellen worden voornamelijk ingezet voor korte Europese vluchten.