Eva Jinek doet schokkende onthulling, RTL 4 in paniek

Eva Jinek doet schokkende onthulling, RTL 4 in paniek

RTL 4 verkeert momenteel in een staat van paniek na een schokkende onthulling van Eva Jinek. De presentatrice kondigde afgelopen weekend aan dat ze aan het einde van het seizoen stopt bij de zender en overstapt naar de publieke omroep.

Volgens insiders heeft RTL 4 geen idee wat er nu moet gebeuren. Jinek presenteerde een van de belangrijkste programma's van de zender en het is nog onduidelijk wie haar gaat vervangen.

Er gaan geruchten dat RTL 4 inmiddels druk bezig is met het zoeken van een vervanger, maar het is niet bekend wie hiervoor in aanmerking komt.

De overstap van Jinek naar de publieke omroep heeft geleid tot speculatie over haar beweegredenen. Sommige mensen denken dat ze meer vrijheid en ruimte wil om haar journalistieke werk te doen, terwijl anderen denken dat het om geld gaat.

Zo zou de prestigieuze uitzendplek van NPO 1, waar ze de opvolger van Matthijs van Nieuwkerk kan worden, beter te combineren zijn met haar gezinsleven. Ook zou ze bij de publieke omroep maar een paar maanden per jaar hoeven te werken.

Voorlopig blijft het gissen naar de reden van Jineks overstap. Wat wel zeker is, is dat RTL 4 een groot probleem heeft nu een van de belangrijkste presentatoren vertrekt. De komende tijd zal moeten blijken hoe de zender hiermee omgaat.

Insiders beweren dat het behoud van haar jaarlijkse salaris van 1,2 miljoen euro niet tot de mogelijkheden behoort, omdat ze niet meer zo’n publiekstrekker is als voorheen. Maar Eva laat er zelf weinig over los, behalve dat ze in september zal bevallen en pas in de herfst een beslissing wil nemen over haar contract.

Lees meer over:
Publieke Omroep

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Man doodgestoken in woning, vrouw opgepakt

In de Groningse stadswijk Oosterpoort heeft een steekpartij plaatsgevonden, waarbij het mannelijke slachtoffer de aanval niet...

89-jarige vrouw in scootmobiel omgekomen bij botsing met stadsbus

Op zaterdagmiddag 20 april, rond 13.45 uur, heeft zich een tragisch ongeval voorgedaan op de kruising van de Katerdijk met de...

Dit is hoe de 20-jarige zoon van de overleden Guusje Nederhorst er nu uit ziet

De herinnering aan Guusje Nederhorst, die op slechts 34-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van borstkanker, blijft leve...

VIDEO: Nederlandse conducteur mept Somalisch dreigventje hard tegen de grond

We bevinden ons op een treinstation in Hoorn. Daar kreeg een Somalische jongen ruzie met een conducteur van de NS. De 21-jari...

Vrouw (27) vliegt uit kermisattractie en komt te overlijden

Een ongeval bij een kermisattractie heeft geleid tot het overlijden van een 27-jarige vrouw in Blois, in het hart van Frankri...

Lees meer