Eva Jinek doet schokkende onthulling, RTL 4 in paniek

Eva Jinek doet schokkende onthulling, RTL 4 in paniek

RTL 4 verkeert momenteel in een staat van paniek na een schokkende onthulling van Eva Jinek. De presentatrice kondigde afgelopen weekend aan dat ze aan het einde van het seizoen stopt bij de zender en overstapt naar de publieke omroep.

Volgens insiders heeft RTL 4 geen idee wat er nu moet gebeuren. Jinek presenteerde een van de belangrijkste programma's van de zender en het is nog onduidelijk wie haar gaat vervangen.

Er gaan geruchten dat RTL 4 inmiddels druk bezig is met het zoeken van een vervanger, maar het is niet bekend wie hiervoor in aanmerking komt.

De overstap van Jinek naar de publieke omroep heeft geleid tot speculatie over haar beweegredenen. Sommige mensen denken dat ze meer vrijheid en ruimte wil om haar journalistieke werk te doen, terwijl anderen denken dat het om geld gaat.

Zo zou de prestigieuze uitzendplek van NPO 1, waar ze de opvolger van Matthijs van Nieuwkerk kan worden, beter te combineren zijn met haar gezinsleven. Ook zou ze bij de publieke omroep maar een paar maanden per jaar hoeven te werken.

Voorlopig blijft het gissen naar de reden van Jineks overstap. Wat wel zeker is, is dat RTL 4 een groot probleem heeft nu een van de belangrijkste presentatoren vertrekt. De komende tijd zal moeten blijken hoe de zender hiermee omgaat.

Insiders beweren dat het behoud van haar jaarlijkse salaris van 1,2 miljoen euro niet tot de mogelijkheden behoort, omdat ze niet meer zo’n publiekstrekker is als voorheen. Maar Eva laat er zelf weinig over los, behalve dat ze in september zal bevallen en pas in de herfst een beslissing wil nemen over haar contract.

Lees meer over:
Publieke Omroep

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties